Alapanyagok és hatásaik
A csokoládéról röviden...
Az 50 %-nál magasabb kakaó-tartalmú étcsokoládé vasat, kalciumot, káliumot éppúgy tartalmaz, mint A-, B-, C-, E-vitamint, valamint nyomelemeket.
Mindezeket akár a céklában is megtaláljuk, ám a csokoládé igazi titka abban áll, hogy hihetetlenül gazdag flavonoidokban!
Ezek az értágító antioxidánsok fokozzák a véráramlást, ugyanakkor csökkentik a vérnyomást!
S ezzel még közel sincs vége a jótékony hatásoknak, melyeket a csoki a szervezetre gyakorol. E kakaószármazék egyszerre tölti be az energiaital és a feketekávé szerepét is élénkítő hatásának köszönhetően!
Fontos hatóanyagai többek között:
-a noradrenalin, amely beindítja a szervezet energiatartalékait,
--a koffein, amely az idegrendszert serkenti,
-a foszfor, amely a memóriát javítja,
--a fenilcsoport és az anandamid, amelyek boldogság- és örömérzetet keltenek,
-a teobromin, amely frissít és csillapítja a köhögést.
-Köztudott és kutatásokkal alátámasztott tény ugyanakkor, hogy napi két kocka (kb. 5-6 gramm), legalább 50 % kakaótartalmú (ÉT)csokoládé alacsony cukortartalommal(!) káros hatások nélkül csökkenti a vérnyomást!
A Teakuckóban garantáltan a legjobb minőségű csokoládét kínáljuk ögyfeleink részére!
Prémium minőségű tea mellé, exklúzív csokoládé dukál!
https://www.teakucko.hu/spl/522070/Exkluziv-Csokoladek