Ennek a jázminos zöld teának illatos karakterét a teaínyencek és különösen a jázmintea rajongók nagyon szeretni fogják!
Tökéletes egyensúlyban van az édesen füves zöld tea és a bódító illatú jázmin. Gyönyörű, kézzel sodort, művészi készítésű "teagyöngyök", egyszerre nyugtatnak és energetizálnak.
Nézzük végig, ahogyan a "teagyöngyök" a forró vízben kibontakoznak, szinte életre kelnek (a teljes vizuális élmény érdekében az üvegedényt ajánlunk)!
Lélegezzük be a tea csodálatos illatát, amit az ősi kézművesség és teaművészet hat át, minden egyes gyöngyön keresztül. Ez a tea a teavilág egyik ékessége, készítése több száz évre tekint vissza.
Csak a kínai Fujian tartományból származó prémium, tavaszi szedésű zöld teát használják az elkészítéshez. A Fujian szubtrópusi éghajlata és magasan fekvő ültetvények miatt ez a fajta tea az egyik legkeresettebb a világon, igazi ritkaság!
Kézzel szüretelik a legfelső két zsenge levelet és a bársonnyos rügyet, mivel ezek a legértékesebbek.
A tealevelek oxidációjának megakadályozása érdekében a friss leveleket szárítják, hogy megőrizzék a finom zöld tea karakterét.
A teát Guangxi tartományba szállítják, ahol Kína legjobb jázminvirága található. Itt a teamester szertartásszerűen átadja a teát jázminvirág mesternek. A nap folyamán szedett friss, bimbós, jázminvirágokat esténként keverik a tealevelekhez (összesen hatszor végzik el ezt a szertartsszerű műveletet), majd a keveréket nagy bambuszszőnyegekre halmozzák, amíg meg nem száradnak és a jázmin egzotikus illata teljesen át nem járta a különleges zöld tea leveleit.
Amikor a mester úgy dönt, hogy a tea elkészült, a munka java még hátra van.
Minden jázminnal átitatott levelet és rügyet gondosan, kézzel aprócska, gyönyörű kis gyöngyszemmé sodornak hogy a csodálatos virágillatot szó szerint bezárják. Minden gyöngyöcske két tealevelet és egy jázminbimbóból áll.
A teát „sárkánygyöngynek” nevezik a hagyományos kínai művészetben ábrázolt - gyakran sárkányok által tartott vagy üldözött - tüzes gömbök tiszteletére, amelyek a szellemi energiától a halhatatlanságig mindent képviselnek.
Mások úgy vélik, hogy a név abból ered, hogy miközben a gyöngy forró vízben bontakozik ki, hosszú, vékony leveleik sárkányokra hasonlítanak, miutás kibomlanak. Ezért javasoljuk az üvegedény/üvegkancsó/üvegcsésze használatát a tea készítésénél!
Ki-ki döntse el maga, mit lát a varázslat születse közben!
Ennek a teának igazi szépsége a csodálatos illatában és ízében rejlik.
Míg az olcsóbb jázmin teák túlillatosítottak, ez a tea harmóniájával gyönyörködtet, megmutatva a Fujian tavaszi zöld teájának kimagasló minőségét és a jázminvirág különös kapcsolatát.
A "teagyöngyöket" forró (de nem forrásban lévő) vízbe tegyük bele, legfeljebb
80 ° C-os vizet használjunk! A "teagyöngyök" forróvíz hatására nyilnak ki, ezzel megnövelve a felöntések számát.
Leöntések ajánlás szerint:
Egyszeri leöntés esetén 80 ° C-os vizzel:
áztatás kb 3 percig
Többszöri leöntés esetén 70 ° C-os vizzel:
1. leöntés: 20 mp
2. leöntés: 15 mp
3. leöntés: 20 mp
A teafőzet világos, pezsgő színű
Mint minden tea ebben a kollekcióban, ez a teakeverék is csak limitált kiadásban került forgalomba!
Az Art of Tea teakollekció része!
Ez a teakollekció a teamesterek előtt tiszteleg, mely a művészetüket dícséri. a teamesterség hagyomány és teljes, szent elhivatottság.
A teákhoz nem adnak semmilyen aromát vagy tartósítószert, kizárólag eredeti, természetes összetevőkből állnak.