The site is currently CLOSED!
Please try again at a later date.

Most popular products

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.

Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)

Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)
Ceylon Tea - (Limitált Kiadás)

Azok számára, akik szeretik az igazi teaínyecségeket, az Art of Tea kollekció különleges Ceylon teája igazi meglepetésként fog szolgálni!
Ez a különlegesség Srí Lanka közép régiójából származik és a zsengén ropogós és illatos, prémium leveles tea bárki kedvencévé válhat, hiszen kortyról kortyra minden cseppje elvarázsol és magával ragad.
Élvezze ezt a különleges fekete teát natúr, egy szelet citrommal vagy egy cseppnyi tejjel.

De miért olan különleges ez a tea? Miért választották ebbe a különleges teakollekcióba?
Nos, ez a finom, mégis kifejező Ceylon tea gyönyörű arany színével, virágos jegyeivel és frissítő ízével méltán kiérdemelte a tagságot!

Ahonnan ez a tea származik, a Nuwara Eliya terület, Srí Lanka szívében fekszik, a lenyűgöző középhegységi régióban ott, ahol az ország legfinomabb teáit állítják elő. Magát a Nuwara Eliya vidékét az élénken zöldellő területek és kissé gyarmat-kori kisugárzása miatt gyakran „kis Angliának” nevezik.

Az itteni védett teakertek, ahonnan ez a Ceylon tea származik-ellentétben a többi teakertekkel- körülbelül 1800 méter tengerszint feletti magasságon fekszenek. Ez a magasság, a maga buja hegyvidékével, az ottani különleges klímájával teszi oly különlegessé a Nuwara Eliya-ból származó teákat.
Ezen a magasságon a teacserjék gyors növekedését természetes úton lassítja le a hűvösebb hőmérséklet és a talajban lévő ritka tápanyagok pedig biztosítják a teacserjék egészséges táplálását és koncentrálják az aromákat a levelekben.
Az Indiai-óceánnal körülvett Srí Lanka klímáját javarészt az északkeleti és a délnyugati monszun határozza meg, melyek egyaránt befolyásoljak a szigeten termesztett tea minőségét. A tea leveleit az u.n. csúcsminőségi szezonban szüretelik, január és március között, még mielőtt az északkeleti monszun beköszönt. A sziget hegyeinek nyugati oldalán fekvő Nuwara Eliya teakertjeit elkerülik az intenzív esők, mivel a hegyek láncolata védelmet nyújtanak számukra, így a túlzott nedvességet felfogják a hegyek, a másik oldalon pedig  inkább hűvös, szárazabb időjárást hozva.
Ehhez a teához csak a növények nagyon finom, legfelső leveleit szedik le - hagyományosan a „két legzsengébb bársonyos levelet és a középső rügyet” -, amelyet kizárólag nagy tapasztalattal rendelkező teafosztók szednek szigorúan kesztyűben! A tealevelek eme lassú begyűjtése teszi egyben nagyon ritkává és különlegessé. A szüret után rögtön az ültetvényen található teafeldolgozóba szállítjál a leveleket.
A teamester szigorú felügyelete mellett történik a szárítás, hengerlés és oxidáció, majd ezután, a leveleket méretük szerint osztályozzák.

Ez a különleges és prémium minőségű Ceylon tea a teaművészet ragyogó, réz árnyalatú itala, finom virágaromákkal, vad és mégis elegáns füves ízekkel, kiválóságot valamint eleganciát nyújtva az igazi teakedvelőknek. Az Art of Tea teakollekció része.

Az Art of Tea kollekció teái limitált kiadásúak, kizárólag különleges, prémium minőségű szálas teát tartalmaznak. A kollekció teái 100 gramm-os, aromazáró belső csomagolásban, lenyűgöző és egyedileg tervezett díszdobozban vásárolhatók meg.

Az Art of Tea teakollekció a teamesterek előtt tiszteleg, mely a művészetüket dícséri. A teamesterség hagyomány és teljes, szent elhivatottság.

A teákhoz nem adnak semmilyen aromát vagy tartósítószert, kizárólag eredeti, természetes összetevőkből állnak, ami által a tea természetes finomsága és eredete tündököl.

Details
In stock
8 000 Ft
Bonus point : 80 Ft
Details

Összetevők: Fekete szálas tea

 

Származási hely: Srí Lanka

Info
Article No.
AHM-453
Weight
100 g/pcs
Opinions

Be the first to review this product!

Similar products