Köztudott, hogy a gránátalma kiváló antioxidáns forrás. A vörös borral vagy a zöld teával összehasonlítva például több, mint háromszor annyit tartalmaz belőle.
A legtökéletesebb kínai zöld teát használjuk alapként, mely lágy, kifinomult ízéről ismerhető fel. A tealevelek tökéletes hátteret biztosítanak a roppanós, érett gránátalma és a gömbölyded, ínycsiklandozó málna ízjegyeinek felfedezéséhez. Ha szeretné jobban kihangsúlyozni a citrusos ízvilágot, nyugodtan adjon hozzá pár csepp citromot.
Fogyassza forrón vagy jeges teaként és engedje, hogy a gazdag aromájú, Málna & Gránátalma Zöld Tea átjárja a testét és lelkét, és természetes módon fokozza az energiáját. Jégkockán szervírozva egy tökéletes, gyümölcsös nyári ital kerekedik belőle!
Összetevők:
Fekete tea, málna és gránátalma darabok
Származási hely(ek)*: különböző régiók, Kína (Jiangxi - Anhui - Zhejiang tartományok között)
* A régiók változása az alapanyagok szezonalitásából fakad.
Elkészítés:
A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!
- Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (74-87 °C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben. Nem szabad leforrázni
- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teafilterre
- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt
- Javasolt áztatási idő 2 - 3 perc
- Az áztatási idő leteltével vegye ki a teafiltert a bögréből, majd finoman keverje meg a teát
Fogyasztási tippek:
- A legjobb tej nélkül szervírozva
- Próbálja ki jegesteaként is, pár csepp citrom hozzáadásával