A zöld tea, amit már 5000 éve termesztenek, az egyik első tea volt, amit Kínából exportáltak. A fekete teától eltérően, a tealeveleket nem engedik oxidálódni, megőrzik zöld színűket amivel biztosítják a tea egyedülálló, jellegzetes ízét.
A zöld teát nyugtató, relaxáló hatásáról, magas antioxidáns tartalmáról ismerik. Az Ahmad Tea kínálatában található Zöld Tea lágy, könnyed virágos íze gondolatban elrepíti egy nyári, zöldellő rétre.
Összetevők:
Zöld tea
Származási hely(ek)*: különböző régiók, Kína (Jiangxi - Anhui - Zhejiang tartományok között)
* A régiók változása az alapanyagok szezonalitásából fakad.
Elkészítés:
A szálas tea elkészítése sokkal különlegesebb, bensőségesebb élményt nyújt a filtressel szemben. Ugyan kicsit több “előkészület” szükséges hozzá, érdemes beszerezni egy jó minőségű teaáztatót is, viszont az ízek, az aromák jóval intenzívebbek, ráadásul van lehetőség megfigyelni a tealeveleket, ahogy a vízzel érintkezve életre kelnek.
A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!
- Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (80-87 °C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben. Nem szabad leforrázni
- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teára
- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt
- Javasolt áztatási idő 2 - 3 perc
Fogyasztási tippek:
- A legjobb tej nélkül szervírozva