A Teakuckó Teabolt átalakítása és raktárunk költözése miatt jelenleg sajnos ZÁRVA van! Szíves megértését kérjük!
Kérjük nézzen vissza egy későbbi időpontban! Köszönjük!

Hírek

2020.12.14

Kedves Vásárlóink!

Ezúton tájékoztatjuk minden ügyfelünket, hogy karácsony előtti utolsó csomagfeladási napunk másnapi futárkézbesítéssel ,2020.12.22. - e. Ezen a napon délután 16 h-ig beérkezett és kifizetett megrendeléseket még feldolgozzuk és átadjuk futárszolgáltató partnerünknek! Ez időpont után beérkezett megrendelések karácsony előtt már nem lesznek feladva.

A PickPack Pontra kért csomagok szállítási ideje általában 3 nap, kérjük ezt vegyék figyelembe megrendelésnél.

Az ingyenes házhozszállítással kért, ( Székesfehérváron és a Velencei-tó közvetlen településeire) és 2020.12.23.-a , 15:00-ig beérkezett megrendelések kerülnek még aznap feldolgozásra és kiszállításra.

2020.12.24.-én már nem dolgozunk fel megrendelést és nem is szállítunk ki házhozszállítással sem! Kérjük szíves megértésüket!

 Mindenkit kérünk, hogy  időben adja fel a megrendelését, ne maradjon az utolsó pillanatra!

Reméljük senki nem marad tea nélkül az ünnepek alatt! :)

Köszönjük mindenkinek az együttműködést!

Teakuckó

és csapata

:)

2020.12.01

Kedves Vásárlóink!

A kialakult járványhelyzet miatt üzletünkben jelenleg nem fogadunk vásárlókat, kizárólag on-line lehet megrendelni termékeinket.

Székesfehérvári és a Velencei-tó környékén élő vásárlóinknak úgy kedveskedünk és segítjük, hogy a feladott megrendeléseket személyesen szállítjuk ki, természetesen ingyenesen, így kárpótolva a személyes, boltban történő vásárlást. 

On-line webáruházunk éjjel-nappal nyitva tart! :)

Köszönjük mindenkinek a megértést!

 

Teakuckó

és csapata

2020.04.06 8:00

Tudjuk, hogy sokan aggódnak a rohamosan terjedő vírus miatt és azt is tudjuk, hogy a lehető legkisebb kockázattal szeretünk beszerezni szükséges dolgokat. Számunkra fontos szempont, hogy ügyfeleinket is biztonságban tudhassuk csomagjaink átvételekor is! Ebből kifolyólag bevezettük az érítésmentes csomagátvételt, amely során ügyfeleinknek nem kell kapcsolatot létesítenie a futárral, sem a szkenneren aláírnia, ezáltal a lehető legkisebb kockázattal tudják majd átvenni a megrenseléseiket.

A szolgáltatás egyelőre a GLS házshoz-kézbesítésnél alkalmazható és ez a biztonsági szolgáltatás nem jelent plusz költséget vásárlóink részére!

Reméljük mindenki elégedett lesz a hozott óvintézkedésünkkel!

Ne felejtsétek el, hogy a MARADJOTTHON kuponakciónk csak április 11.-ig tart! Használjátok ki a lehetőséget és vásároljatok kedvezménnyel, kényelmesen és egyszerűen, gyors, éríntésmentes kiszállítással, húsvétig még megkapjátok!

www.teakucko.hu

TOP termékek

Házhozszállítás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.

Alapanyagok és hatásaik

ZÖLD TEA - a csodálatos

Teakucko.hu
2020.01.03 11:00

A csodálatos ZÖLD TEA

Mit nevezünk zöld teának?

A zöld tea ázsiából származó, a Camellia sinensis növényből készül minimális oxidációval, mely napjainkban egyre közkedveltebbé vált, ami nem csoda, hiszen kedvező élettani hatásai miatt egyre többen részesítik előnyben a fekete teával szemben.
A zöld tea készítése során nem történik fermentálás, a leveleket még frissen meggőzölik, ezáltal elmaradnak az oxidáció és a lebontás folyamatai. 
A teát ezután sodorják és megszárítják. Ezzel az eljárással megőrzik a tea eredeti zöld színét és természetes polifenol tartalmát. A zöld teát főleg Kínában és Japánban készítik. Gyakran illatosítják jázmin- és/vagy narancsvirággal, esetleg aprócska rózsabimbókkal.

Amikor a tudományos tények alátámasztják az évszázados tapasztalatokat, avagy miért olyan csodálatos a zöld tea?

A zöld teának sokféle kedvező élettani hatást tulajdonítanak, hatásmechanizmusát hosszú évek óta folyamatosan vizsgálják. 
Most írhatnánk azt, hogy "brit tudósok megállapították, hogy ........", ehelyett inkább azt írjuk , hogy saját és mások hosszú múltra visszavezethető tapasztalati tényeire hagyatkozva, hogy a zöld tea

- méregtelenít, serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírégetést 
(igen hölgyeim, jól olvasták és, ha eddig nem voltak különösebb barátságban a zöld teával, most ezt a kötődést egy igazán új alapra helyezhetik a zöld teával kapcsolatban, mely segítő társuk lehet akár a nyári alak elérésében is! 
Napi 3-4 csésze igazi, jó minőségű (!!!) zöld tea -cukor nélkül fogyasztva- hatékonyan csökkentheti a túlsúlyt, felgyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, természetesen a megfelelő diéta és mozgás betartása mellett.)
- csökkenti a rákos, daganatos betegségek kialakulásának esélyét, hiszen segít lebontani a pusztító szabad gyököket
-kedvezően hat a bélflóra egyensúlyára, az aminosavaknak köszönhetően
- nagyon erős antioxidáns hatású 
- csökkenti a koleszterin szintet, s így a szívbetegségek kialakulásának kockázatát (ez a kiváló tulajdonsága különösen fontos felgyorsult, rohanó és csupa stresszes világunkban!)
- ellazítja a vérereket, ami csökkenti a magas vérnyomást, ezen felül vérhígító hatású, gátolja a vérrögképződést
- erősíti az immunrendszert, így ellenállóbbak lehetünk a fertőzésekkel szemben (ami különösen fontos főleg az őszi-téli időszakban)
- fluor tartalma védi a fogakat, megakadályozza a fogszuvasodást
-a zöld teában található vitaminok és ásványi anyagok támogatják szervezetünk egészséges működését és hatékonyan regenerálja azt. A zöld teában található A, C, B vitaminok sejtvédő hatásúak is.
- koffein tartalma élénkítő hatású, serkenti a szellemi teljesítő- és javítja a koncentrációképességet is
(Köztudott, hogy a zöld teában lévő koffein nem a gyomorban szívódik fel, hanem a belekben fokozatosan és egyenletesen, így a hatása késleltetett és hosszabb ideig fennáll.

A kávéval ellentétben.....

Nagyon fontos tény, hogy fogyasztásának nincs ellenjavallata!

Hogyan készítsünk tökéletes zöld teát?

A tea ízét és színét a benne található csersavak is befolyásolják. Ha túl sok csersav oldódik ki, úgy fanyarrá teszik a teát és elnyomják a finom illóanyagok hatását. 
A tealeveleket nem szabad forrásban lévő vízzel leforrázni! 
A legideálisabb a 70-80 °C-os víz. Ha nincs hőmérőnk, vagy hőfokszabályzós vízforralónk, az ideális vízhőmérsékletet úgy érhetjük el, hogy felforraljuk a vizet, majd várunk kb 1 - 2 percet (vízmennyiségtől függően) és ezután öntjük a teafűre.
Ha jó minőségű a teánk, úgy a teafüvet sokszor, inkább rövidebb ideig áztatva többször is felhasználható, akár 4 alkalommal is. Az áztatás minden esetben rövid ideig tartson, vegyük figyelembe a csomagoláson feltüntetett ajánlást is!
Ha sokáig áztatjuk a zöld teát akkor a csersav mellett más vegyületek is kioldódnak a levelekből és egy kellemetlen ízű, ihatatlan teát fogunk kapni.

Hogyan tároljuk a zöld teát?

A zöld teát igyekezzünk légmentesen tárolni lehetőleg száraz, hűvös helyen.
A teatároló dobozunk legyen jól zárható, tiszta, szagoktól mentes.
Ha nagyobb mennyiségű zöld teánk van, úgy célszerű kivenni mindig egy keveset egy külön, kisebb tárolódobozba, a többit zárjuk le légmentesen és tegyük a hűtőbe. Igen, a hűtőbe, hiszen ott lassulnak az oxidációs folyamatok. 
A hűtőben tárolt teáknál figyeljük arra is, hogy nem szabad rögtön felhasználni a hideg teát, várjuk meg, amíg szobahőmérsékletűre felmelegszik. 
Minél kevesebb oxigén jut be a teás dobozban, annál lassúbb lesz a romlása.

A minőség a legfontosabb!

Fontos tudni, hogy a Teakuckó által forgalmazott teafüvek a fémdobozokon belül védő-, a teafilterek pedig aromazáró csomagolásban kerülnek vásárlóinkhoz, hogy a teák hosszan megőrizzék frissességüket és aromájukat, így biztosítva a folyamatos, prémium minőséget!

Zöld teából sosincs hiány!

A Teakuckó webáruházunkban vásárlóink több féle zöld tea és zöld tea különlegesség közül válogathatnak.
A prémium minőségű klasszikus zöld teák között itt lehet válogatni:
https://www.teakucko.hu/spl/294021/Klasszikus-zold-teak

Zöld teáink pedig összegyűjtve itt vannak: https://www.teakucko.hu/shop_search.php?search=z%C3%B6ld+tea

(Igazi gyümölcsdarabokat tartalmazó zöld teáink megtalálhatók webáruházunkban, egy következő írásunkban erről is lesz szó! Kövessenek minket!  )