A Robbanékony Zöld Tea egy hagyományos kínai teakülönlegesség. A nevét talán a szorosan hengerelt tealevelekről kapta vagy esetleg arról, hogy amikor ráöntik a forró vizet a tealevelekre, azok szinte robbanásszerűen kelnek életre.
Először a Tang-dinasztia alatt jegyezték fel ezt a fajta zöld teát, több mint 1000 évvel ezelőtt. Az Ahmad Tea tiszteletben tartja és megbecsüli ezt a nagy múltú teát, ezért csak a legkiválóbb és a legtökéletesebb zöld tealeveleket használják fel a ehhez a keverékhez.
A Robbanékony Zöld Teának van a legalacsonyabb koffeintartalma a teakeverékeink között, épp ezért a borostyánszínű, frissítő főzete bármelyik napszakban fogyasztható!
Összetevők:
Zöld tea (Zhejiang tartományból/Kína)
Elkészítés:
A szálas tea elkészítése sokkal különlegesebb, bensőségesebb élményt nyújt a filtressel szemben. Ugyan kicsit több “előkészület” szükséges hozzá, érdemes beszerezni egy jó minőségű teaáztatót is, viszont az ízek, az aromák jóval intenzívebbek, ráadásul van lehetőség megfigyelni a tealeveleket, ahogy a vízzel érintkezve életre kelnek.
A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!
- Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (80-85 °C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben. Nem szabad leforrázni!!!
- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teára
- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt
- Javasolt áztatási idő 2 - 3 perc (!)
Fogyasztási tippek:
- A legjobb natúr, tej nélkül szervírozva