A Fekete Ribizli Tea elhozza a nyár igazi ízét, elég belőle egy csésze és máris egy feketeribizli bokrokkal teli mezőn találjuk magunkat egy tökéletes nyári napon. Ez a gyümölcstea garantáltan felfrissíti testét és élénkíti érzékeit.
A ribizlit gyógynövények társaságában képzeltük el a legüdítőbbnek, ezért adtunk hozzá hibiszkuszt, csipkebogyót és édesgyökeret. Itt azonban még nem álltunk meg! Az édes ízjegyek előcsalogatása érdekében megbolondítottuk a teakeveréket roppanós almával, ízletes fekete szederrel és mézédes eperrel.
Próbálja ki forrón a melegítő mégis frissítő hatásáért vagy jegesen a hűsítő élményért! Mivel koffeinmentes bármely napszakban fogyasztható.
Összetevők:
Hibiszkusz virág, fekete ribizli, fekete szederlevelek, csipkebogyó, édesgyökér, fekete ribilzi levelek, alma, fekete szeder, eper
Származási hely(ek)*: különböző régiók, Chile, Kína, Törökország, Kelet-Európa
* A régiók változása az alapanyagok szezonalitásából fakad.
Elkészítés:
A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!
- Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (100 °C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben.
- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teafilterre
- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt
- Javasolt áztatási idő 3 - 5 perc
- Az áztatási idő leteltével vegye ki a teafiltert a bögréből, majd finoman keverje meg a teát
Fogyasztási tippek:
- A legjobb tej nélkül szervírozva
- Próbálja ki jegesteaként is