Az indiai Darjeeling tartományból származó teafőzet jellegzetes a különleges, virágos aromavilágáról, ami meleg, aranyba hajló színnel párosul. A kiváló minőségű alapanyagban fellelhető gyümölcsös, virágos ízjegyek ugyanolyan erőteljes teát formálnak, mint bármely másik fekete tea az Ahmad Tea kínálatában.
Egy csésze Darjeeling Tea elegendő ahhoz, hogy felébressze és kényeztesse érzékeit elbűvölő aromáival.
Összetevők:
Fekete tea
Származási hely: Darjeeling (India)
Elkészítés:
A szálas tea elkészítése sokkal különlegesebb, bensőségesebb élményt nyújt a filtressel szemben. Ugyan kicsit több “előkészület” szükséges hozzá, érdemes beszerezni egy jó minőségű teaáztatót is, viszont az ízek, az aromák jóval intenzívebbek, ráadásul van lehetőség megfigyelni a tealeveleket, ahogy a vízzel érintkezve életre kelnek.
A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!
- Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (100 °C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben
- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teára
- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt
- Javasolt áztatási idő 7 - 10 perc
Fogyasztási tippek:
- Szánjon rá néhány plusz percet az áztatásnál, hogy megtapasztalhassa a tea muskotályos ízjegyeit
- Legjobb tej nélkül szervírozva